Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cât costă chiria pentru studenţi în Chişinău?

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Accesați arhiva multimediaПрием документов на обучение в ВУЗы
Прием документов на обучение в ВУЗы - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Chiria unui apartament cu o cameră pentru studenţi în capitală va costa între 150 şi 200 de euro.

CHIŞINĂU, 13 aug —Sputnik. Studenții sau părinții acestora vor scoate din buzunar între 150 și 200 de euro pentru un apartament cu o cameră în Chişinău, în care condițiile de trai nu sunt dintre cele mai bune. Această sumă este separată de cheltuielile pentru serviciile comunale, care, după majorarea tarifelor, va goli și mai mult buzunarele. 

Молдавский государственный университет. Факультет экономики - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Cămine de tip hotel pentru cei mai buni studenţi

Expertul în domeniul imobiliar Alexandru Bortă a declarat pentru Sputnik că în Chișinău chiria apartamentelor variază în funcție de sector, infrastructura acestuia și comodităţile create.

„Cu 150 de euro, studenții pot închiria un apartament cu o odaie într-o casă  veche cu 5 etaje. Cu 200 de euro poate fi închiriat un apartament cu o cameră într-o casă cu 9 etaje, însă fără reparație bună. Atunci când condițiile sunt mai bune prețul este mai mare de 200 de euro”, a declarat Bortă.

Potrivit lui,  „cele mai ieftine sunt chiriile apartamentelor amplasate în sectoarele Poșta Veche, Ciocana, Buiucani, dar și în sectorul Botanica”.

Bortă recomandă studenților să nu se încreadă doar în înțelegerile verbale cu stpânul apartamentului pe care îl închiriază, ci să semneze și un contract de închiriere a spațiului locativ.  

„În acest contract trebuie să fie indicat numărul apartamentului, adresa acestuia,  termenele și modalitatea de achitare a chiriei”, a declarat expertul. 

În contract mai trebuie să fie inclusă şi lista electrocasnicelor care se află în apartament pe perioada chiriei. 

Sondajele realizate în rândul tinerilor arată că în majoritatea cazurilor cerinţele financiare ale studenţilor depăşesc cu mult posibilităţile lor. În acest caz studenţii sunt nevoiţi paralel cu studiile să se angajeze la muncă. 

 

Fluxul de știri
0