Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ucraina planifică să reducă temperatura minimă admisibilă în apartamente

© Sputnik / Александр Кряжев / Accesați arhiva multimediaÎncălzire, Отопление
Încălzire, Отопление - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit mass-media, Cabinetul de Miniştri a dat indicaţii ministerelor de resort să elaboreze normativele care ar permite economisirea combustibilului, prin scăderea temperaturii în sistemele de încălzire a apartamentelor.

CHIŞINĂU, 13 aug — Sputnik. Guvernul Ucrainei propune scăderea temperaturii minime admisibile în locuinţe cu două grade, până la +16. Potrivit publicaţiei ucrainene „Vesti”, Ministerele Energeticii şi Sănătăţii au primit deja indicaţii pentru revederea normativelor.

Expertul Alexandr Ohrimenko a declarat pentru ziar că „guvernul va economisi într-adevăr foarte mult, dar în apartamente va fi foarte frig. Oamenii vor achita pentru frig în baza noilor tarife majorate”. Potrivit lui, o altă problemă ar fi aceea că sistemele de încălzire nu sunt adaptate la scăderea artificială a temperaturii, ceea ce ar spori riscul avariilor în reţelele de termoficare.

Prim-ministrul Ucrainei, Arseni Iaţeniuk, a anunţa anterior despre situaţia de criză din sectorul energetic al Ucrainei – Ministerul Energeticii şi companiile de stat nu sunt pregătite să asigure populaţia cu căldură în iarna care va urma. Ucraina a instituit un centru anticriză pentru pregătirea către sezonul rece.

Fluxul de știri
0