Пожар - Sputnik Moldova
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

Peste 60 de morţi şi 200 de răniţi în Irak, în rezultatul unui atac terorist

© Sputnik / Andrei Stenin / Accesați arhiva multimediaIsku
Isku - Sputnik Moldova
Abonare
Nici o grupare teroristă care acţionează în Irak nu şi-a asumat deocamdată responsabilitatea pentru explozia care s-a produs într-o piaţă dintr-o suburbie a capitalei irakiene.

CHIŞINĂU, 13 aug — Spurnik. Cel puţin 60 de persoane au murit şi 200 au fost rănite în rezultatul explodării unui camion minat într-o suburbie a Bagdadului, informează agenţia Reuters, cu referire la poliţia şi medicii locali. Potrivit agenţiei, explozia s-a produs joi, într-o piaţă din suburbia Madinat aş-Şadr din nord-estul capitalei irakiene, transmite RIA Novosti.

Nici o grupare teroristă nu şi-a asumat deocamdată responsabilitatea pentru incident.
Situaţia din Irak continuă a fi instabilă, în special din cauza ofensivei de proporţii a militanţilor grupării radicale „Statul Islamic” (SI), care are legături cu „Al-Qaida”. SI s-a fortificat cel mai mult în timpul acţiunilor pe teritoriul Siriei, unde a luptat împotriva forţelor guvernamentale, având reputaţia uneia dintre cele mai crude grupări. În rezultatul acţiunilor militanţilor, au murit mii de civili, sute de mii de persoane s-au refugiat, iar alte câteva mii au fost luate ostatici.

Fluxul de știri
0