Пожар - Sputnik Moldova
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

Explozie puternică în Tianjin: zeci de morţi şi sute de răniţi

Abonare
În noaptea de miercuri spre joi, s-au produs două explozii puternice la un depozit de substanţe chimice din China. Explozia a fost resimţită la o distanţă de zeci de kilometri. Sute de oameni au avut de suferit, iar oficial a fost confirmată moartea a 44 de persoane.

CHIŞINĂU, 13 aug —Sputnik. Circa 520 de persoane au avut de suferit, iar 44 de persoane şi-au pierdut viaţa, inclusiv 12 pompieri, în rezultatul unei explozii puternice care s-a produs în noaptea spre joi la un depozit de substanţe periculoase din sectorul Binhai a oraşului industrial Tianjin (200 de kilometri de Beijing), informează RIA Novosti.

Miercuri noaptea, la ora 23.30, ora locală, s-au produs două explozii, la un interval de 30 de secunde una de alta, la depozitul companiei logistice Ruihai Logistics, unde se păstrau substanţe periculoase. Exploziile au fost atât de puternice, încât  au fost fixate de serviciul seismologic local. Puterea lor poate fi calculată între 3 şi 21 de tone în echivalent trotil. Exploziile au fost urmate de un incendiu devastator, care a cuprins o suprafaţă de circa 20 de mii de metri pătraţi, potrivit mediilor de informare. Conform ultimelor informaţii, cele mai puternice flăcări au fost localizate şi lichidate. Mass-media au informat că lucrările de lichidare a incendiului au fost suspendate, întrucât nu se cunoaşte compoziţia şi cantitatea precisă a substanţelor aflate în depozit.

Cauza incidentului nu este cunoscută, însă potrivit mass-media r putea fi vorba de probleme la sistemul de securitate al companiei logistice Ruihai Logistics, conducerea căreia a fost deja reţinută.

Fluxul de știri
0