Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Europenii migrează în ţările mai dezvoltate ale Uniunii Europene

© Sputnik / Andrei SteninEU flagg
EU flagg - Sputnik Moldova
Abonare
În 2030, Lituania, Letonia şi Bulgaria vor fi lideri la capitolul spor negativ al populaţiei.

CHIŞINĂU, 13 – Sputnik. În cadrul proiectului „Sputnik.Fapte”, agenţia Sputnik publică date cu privire la schimbările demografice care se produc în Europa. Potrivit datelor Eurostat,, în majoritatea ţărilor Europei de Răsărit şi în ţările relativ sărace din „bătrâna” Europă (Portugalia, Grecia), numărul populaţiei este în descreştere. În acelaşi timp, state UE precum Franţa, Elveţia sau Marea Britanie nu sunt ameninţate de riscul depopulării.

Numărul populaţiei depinde de migraţie şi de creşterea naturală sau reducerea numărului populaţiei. Studiul Eurostat, care prezintă date privind numărul populaţiei în 2015 şi prognoze pentru anul 2030, demonstrează că migraţia are loc din ţările mai puţin prospere din punct de vedere economic către cele mai dezvoltate. Către anul 2030, liderii  la capitolul spor negativ al populaţiei vor fi Lituania (-24%), Letonia (-18 %) şi Bulgaria (-10%). În Grecia şi Portugalia populaţia va scădea cu 8% şi 6% respectiv, iar această situaţie deja influenţează negativ economiile acestor ţări.

Миграция в развитые страны ЕС
Миграция в развитые страны ЕС - Sputnik Moldova
Миграция в развитые страны ЕС

 

Fluxul de știri
0