Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Duca a propus să fie premiați vânătorii care omoară câini vagabonzi

© Sputnik / Павел Лисицын / Accesați arhiva multimediaПункт кратковременного содержания бездомных животных
Пункт кратковременного содержания бездомных животных - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Academiei de Științe a Moldovei îndeamnă Asociația Vânătorilor și Pescarilor din Moldova să-i premieze pe cei care vor împușca cel mai mare număr de câini și vulpi fără stăpân

 

CHIȘINĂU, 12 aug – Sputnik. În cadrul ședinței Guvernului, Gheorghe Duca, președintele Academiei de Științe a Moldovei, a propus să fie premiați acei vânători care vor împușca cel mai mare număr de câini și vulpi fără stăpân.

Duca a spus că reducerea numărului de animale sălbatice este legată nu numai de acțiunile vânătorilor, deși există și acest factor. Dacă e să vorbim de iepuri, în Moldova numărul lor este de 7 – 8 ori mai mic decât cel al vulpilor. De asemenea, avem și foarte mulți câini vagabonzi care prezintă un pericol pentru puișorii de păsări și pentru iepurașii nou-născuți. De aceea academicianul se adresează Asociației Vânătorilor Și Pescarilor cu propunerea ca să li se dea premii persoanelor care vor nimici cât mai multe animale fără stăpân. Pentru că și acestea reprezintă un factor ce contribuie la reducerea numărului de animale sălbatice în Moldova.

 

Fluxul de știri
0