Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

La noapte în Moldova vom avea ploaie de… meteoriți

© Sputnikзвездопад
звездопад - Sputnik Moldova
Abonare
Se presupune că la fiecare oră vor cădea până la 100 de meteoriți.

 

CHIȘINĂU, 12 aug – Sputnik, Olga Eliseeva. În noaptea de 12 spre 13 august vom putea urmări pe cer unul dintre cele mai frumoase fenomene – ploaia de meteoriți – care reprezintă apogeul activității Perseidelor,  meteori ce vin din constelația Perseus, numită astfel în cinstea eroului din mitologia greacă, Perseu.

La fiecare oră, în emisfera de nord se așteaptă să cadă până la 100 de meteoriți, a comunicat pentru „Sputnik-Moldova” astronomul Serghei Luca.

„Meteoriții reprezintă niște rămășițe de cometă care treptat formează pe orbita cometei un fel de trenă din particule mici care rareori depășesc masa de câteva sute de grame. Aceste particule pătrund cu o viteză mare în atmosfera Pământului și, datorită frecării la trecerea prin atmosferă, ele se înfierbântă și ard. Ceea ce observăm este anume acest proces”, a specificat astronomul.

Potrivit acestuia, ploaia de stele va începe după ora 21.00 și va continua până în zori, când va atinge apogeul.

Când cerul este mai luminos, meteoriții pot fi observați cu greu, deoarece ei se contopesc cu atmosfera. Cu cât noaptea este mai întunecată, cu atât vizibilitatea este mai bună. Luca afirmă că un astfel de fenomen se produce anual.

Ploaia Perseidelor a pornit încă pe 15 iulie și se va încheia pe 17 august.

 

 

Fluxul de știri
0