Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Liderul unei grupări criminale cecene, reţinut în Moldova

© Inspectoratul Național de InvestigațiiIbraghimov Movsar Muslim Liderul gruparii cecene in Moldova
Ibraghimov Movsar Muslim Liderul gruparii cecene in Moldova - Sputnik Moldova
Abonare
În urma investigațiilor speciale, efectuate de angajații Inspectoratului Național de Investigații, la 11 august, a fost reținut liderul grupării criminale cecene din Republica Moldova, Ibraghimov Movsar Muslim.

CHIŞINĂU, 12 aug – Sputnik. Liderul grupării criminale cecene din Republica Moldova, Ibraghimov Movsar Muslim, alias „Mavsar”, a fost reţinut de oamenii legii. 

Ibraghimov de 48 de ani, este originar din Republica Cecenă, stabilit cu traiul  în Chişinău la sfârşitul anilor 86, iar din 1992 este cetățean al Republicii Moldova, cu viza de reședință în municipiul Chișinău. Acesta este fostul ginere al autorității lumii interlope, Rotari Valerian, alias „Zelionâi”.

La 28 ianuarie 2004,  de către Colegiul Curţii de Apel Chișinău Ibraghimov a fost condamnat la 7 ani privaţiune de libertate, în lipsa sa.

În perioada anilor 1992 – 2002, acesta a fost cercetat penal, fiind prins în flagrant delict împreună cu mai mulți acoliți, în timp ce estorcau de la un om de afaceri 80 mii de dolari. Ibraghimov a mai fost judecat de trei ori pentru furturi si pentru deținere ilegală de arme de foc.

În cadrul acțiunilor de urmărire penală s-a stabilit că Ibraghimov susținea financiar mișcarea separatistă cecenă, fiind și unul dintre liderii neoficiali ceceni stabiliți în Republica Moldova.

 

 

 

 

Fluxul de știri
0