Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Iurie Roșca: noul Guvern va aprofunda criza economică şi socială din Moldova

© Sputnik / Rodion ProcaIurie Roşca
Iurie Roşca - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul Streleţ nu va reuşi să scoată ţara din criza economică şi financiară în care se află, deoarece nu are o viziune strategică asupra dezvoltării economiei, ci priveşte Republica Moldova ca pe o anexă geopolitică a Occidentului.

CHIŞINĂU, 12 aug – Sputnik, Sergiu Praporşcic. Politicianul Iurie Roșca a declarat într-un interviu pentru Sputnik că echipa guvernamentală a lui Valeriu Streleț nu are un plan de ieșire din criză și de relansare economică a țării și acest fapt este demonstrat de declarația premierului că „principala sa prioritate este demararea negocierilor cu Fondul Monetar Internațional în vederea reluării finanțării țării”. 

Iurie Roșca Юрие Рошка - Sputnik Moldova
Călin Georgescu – o gură de aer curat într-o lume aspirituală

“Valeriu Streleț face greșeala tradițională deja pentru conducătorii de guvern din Republica Moldova, crezând cu naivitate că Fondul Monetar Internațional poate salva, chiar și provizoriu, finanțele publice din țara noastră, poate să contribuie la onorarea obligațiilor interne și externe. Nu trebuie să fii economist de specialitate, este suficient să ai un pic de curiozitate intelectuală pentru a studia istoria Fondului Monetar Internațional, care din momentul creării nu a produs decât dezastre economice și financiare în toate colțurile lumii”, a declarat Roșca. 

Valeriu Streleţ, Prim-ministrul RM - Sputnik Moldova
Streleţ aşteaptă ca misiunea FMI să vină în Moldova la 22 septembrie

El a precizat că principalele condiții pe care le pune Fondul Monetar Internațional pentru sprijinul financiar acordat țării noastre este înstrăinarea celor mai importante obiective economice, cum ar fi Celea Ferată, Aeroportul, Moldtelecomul, Banca de Economii, care între timp fie au fost concesionate, fie au devenit falimentare. 

Roșca a declarat că după aceste bunuri, occidentalii vor cere dreptul de a cumpăra terenuri agricole. „Cine studiază cu atenție dinamica schimbării la scara globală nu poate să nu înțeleagă că în perspectiva a 10-15 ani principala problemă a umanității va fi apa potabilă și produsele alimentare. Prin urmare, marele corporații transnaționale care orchestrează jocurile politicii internaționale, inclusiv ale Fondului Monetar Internațional, țintesc deschiderea pieței financiare pentru investitorii străini din Republica Moldova”, a spus Roșca.

Fostul lider creștin-democrat a mai precizat că decentralizarea și regionalizarea economică, redistribuirea fluxurilor economice, încurajarea producătorilor mici și mijlocii, dar și protejarea pieței interne sunt pașii care pot să facă din Republică Moldova o țară prosperă, și nu una subdezvoltată economic, cum este în prezent. 

 

 

Fluxul de știri
0