Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Silvia Grigore: Un om de artă trebuie să reprezinte cultura şi tradiţiile ţării

© SputnikSilvia Grigore
Silvia Grigore - Sputnik Moldova
Abonare
Într-un interviu pentru Sputnik, interpreta, cantautoarea şi maestrul în arte Silvia Grigore a vorbit despre scenă, muzică, dragostea faţă de ţară şi faţă de viaţă.

CHIŞINĂU, 12 aug – Sputnik, Victor Ciobanu. Interpreta Silvia Grigore consideră că scena este faţa şi valoarea unui artist. Este ceea ce îl reprezintă, este ceea ce el face. Este meseria lui, este menirea lui pe pământ. Chitarista şi cantautoarea, fiind întrebată despre rolul artistului pe scenă, a ţinut să menţioneze că atunci „când faci un concert de autor, tu eşti propagandistul, tu eşti capul de afiş, atunci este faţa ta, atunci eşti într-adevăr artist al unei ţări”. 

În aprecierea culturii din Republica Moldova şi a producţiei de muzică autohtonă, interpreta s-a arătat convinsă că, „dacă un om de artă este născut pe pământ, el trebuie să reprezinte şi energia, şi cultura, şi tradiţiile acestui pământ”. 

La întrebarea ce o face să reziste greutăţilor vieţii de artist din ţara noastră şi lipsei unei susţineri adecvate din partea statului a acestei ramuri importante a culturii noastre, Silvia Grigore a menţionat că se mândreşte că s-a născut ]n sat. „Este ceea ce pe mine mă hrăneşte, este ceea ce pe mine mă încarcă, ceea ce mie îmi dă o dorinţă de a trăi, a iubi, a fi fericită”, a subliniat folkista. 

În  dezvoltarea acestei idei, ea a adăugat că, „noi nu trebuie să copiem pe alţii”. „Rădăcina noastră este folclorul nostru. De aici trebuie să pornim şi să facem tot ce e mai bun”, a declarat Grigore.

Fiind  rugată să facă o comparaţie între muzica live şi muzica playback, cantautoarea a precizat că ea preferă să cânte pe viu şi o face în majoritatea cazurilor, excepţie fiind concertele cu aparataj de sonorizare de o calitate foarte proastă. 

„Muzica vie este acel schimb de energie, schimb de informaţie care se face la nivel spiritual”, a explicat interpreta,. „Noi am putea avea o ţară extraordinar de frumoasă, pentru că noi avem muzică frumoasă, avem oameni frumoşi şi nu trebuie să ne orientăm spre lucruri de mică valoare”, a comentat interpreta.

 

Fluxul de știri
0