Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cauza incendiului din centrul Chişinăului va fi anunţată în decurs de 10 zile

© Sputnik . Пожар в ресторане Кишинева
Пожар в ресторане Кишинева - Sputnik Moldova
Abonare
În noaptea de marţi spre miercuri un incendiu a cuprins 450 de metri din suprafaţa unui restaurant. Flăcările au afectat şi unele edificii din preajmă.

CHIŞINĂU, 12 aug – Sputnik. Cauza incendiului din restaurantul din centrul capitalei, care a luat foc în noaptea de marţi spre miercuri, va fi făcută publică nu mai devreme decât peste zece zile, a declarat pentru corespondentul Sputnik ofiţerul de presă al Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale (SPCSE) a MAI, Liliana Puşcaşu.

Sesizarea cu privire la incendiu a parvenit la ora 23.26. Îndată la faţa locului au plecat 9 maşini de pompieri. Ulterior au mai fost implicate încă cinci autospeciale în stingerea incendiului. Potrivit datelor preliminare, flăcările s-au extins pe o suprafaţă de 450 metri pătraţi. 60 de specialişti de la SPCSE au fost antrenaţi la stingerea incendiului. Ei au reuşit să localizeze incendiul la ora 02.42. Incidentul nu a provocat victime.

„Băieţii mai au de lucru la demontarea construcţiei afectată de flăcări. După aceasta, specialiştii vor începe să lucreze în vederea elucidării cauzelor izbucnirii incendiului. Asta ar putea să dureze circa 10 zile”, a subliniat Puşcaşu.

Potrivit ei, flăcările s-au extins pe o suprafaţă atât de mare, deoarece la construcţia imobilului respectiv a fost utilizat ruberoid.

„Acest material facilitează răspândirea flăcărilor. Din această cauză a fost dificilă stingerea incendiului. Fiecare construcţie are particularităţile sale. În acest caz, în preajmă se află cabluri electrice de tensiune înaltă, care au făcut mai dificilă munca pompierilor”, a conchis Puşcaşu.

Acest incident nu este primul caz, când restaurantul de la intersecţia străzilor Puşkin şi Bucureşti din capitală este mistuit de flăcări. În decembrie 2007, practic îndată după inaugurare, acelaşi local a mai fost afectat de un incendiu.

Fluxul de știri
0