Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

John Kerry este îngrijorat că hackerii ruși i-ar citi corespondența

© AFP 2024 / POOL / BRIAN SNYDER US Secretary of State John Kerry Secretary of State John Kerry
US Secretary of State John Kerry Secretary of State John Kerry - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit șefului diplomației americane, el este nevoit să ia în calcul faptul că poșta lui electronică ar putea fi atacată de hackerii din Rusia și China.

CHIȘINĂU, 13 aug – Sputnik. Secretarul de stat al SUA John Kerry este îngrijorat că hackerii ruși și chinezi ar avea acces la poșta lui electronică.

Într-un interviu pentru canalul de televiziune CBS, el a declarat ”că este foarte probabil” că corespondența lui electronică este în pericol. Noi știm că în ultimele zile hackerii au atacat mai multe departamente americane, iar acum eu îmi scriu scrisorile luând în calcul şi posobilitatea unei spargeri”.

Potrivit lui ”omenirea de secole a fost preocupată de spionaj, iar astăzi acest lucru a trecut în spaţiul cibernetic. Companiile cheltuiesc miliarde de dolari pentru protecția calculatoarelor, și guvernul SUA procedează la fel”.

Comentariile lui Kerry au apărut după ce mass-media a difuzat informația că hackerii din China au avut acces la corespondența particulară ”a multor” reprezentanți ai administrației SUA, cel puțin din aprilie 2010.

Anterior, oficialii americani au învinuit în repetate rânduri Rusia de organizarea atacurilor cibernetice asupra instituțiilor SUA, dar nu au prezentat dovezi care ar demonstra acest lucru, făcând trimitere doar la regulile de securitate.

Fluxul de știri
0