Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Izolarea termică cu polistiren a caselor prezintă pericol în caz de incendii

© Sputnik / S. Solovyov / Accesați arhiva multimediaНовый жилые дома в Олимпийской деревне.
Новый жилые дома в Олимпийской деревне. - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentantul Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale (SPCSE) a comunicat că polistirenul care este un material ușor inflamabil poate deveni cauza răspândirii focului în caz de izbucnire a incendiilor în blocurile locative.

CHIȘINĂU, 10 aug – Sputnik, Andrei Petric. Polistirenul care este utilizat pe larg pentru izolarea termică a pereților la blocurile cu multe etaje devine periculos pentru viață în caz de izbucnire a incendiilor, a comunicat pentru agenția Sputnik Liliana Pușcașu, secretarul de presă al Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI.

Aceasta a specificat că, atunci când arde, polistirenul emană substanțe extrem de toxice din care cauză intoxicarea organismului uman cu oxid de carbon se produce cu mult mai repede decât de la fumul emanat la arderea materialelor nesintetice. În afară de aceasta, polistirenul complică localizarea focului și evacuarea victimelor.

Pușcașu a menționat că este periculos să folosești asemenea materiale pentru izolarea termică a apartamentelor, deoarece ele nu corespund normelor protecției antiincendiare. Nu se recomandă utilizarea lor în scopul izolării termice exterioare a pereților la clădirile mai înalte de 28 m.

Aplicarea polistirenului mai sus de etajul opt este de două ori mai periculoasă, deoarece la o asemenea înălțime flăcările se răspândesc mai repede din cauza vântului care, de obicei, „se plimbă pe sus”, precum și din cauza imposibilității practice a pompierilor de a stinge focul, din lipsă de echipament tehnic corespunzător.

 

Fluxul de știri
0