Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Angajaţii de la spaţii verzi căzuți de la înălţime au scăpat ca prin minune

© Sputnik / Мирослав РотарьАвтомобиль скорой помощи
Автомобиль скорой помощи - Sputnik Moldova
Abonare
Unul dintre cei doi lucrători de la „spații verzi” care au căzut de la o înălțime de 17 m a fost externat, iar al doilea va mai rămâne câteva zile sub supravegherea medicilor.

 

CHIȘINĂU, 11 aug – Sputnik. Cei doi angajați ai Asociaţiei de gospodărire a spaţiilor verzi au avut mare noroc. După ce au căzut de la o înălțime de 17 metri în timp ce tăiau crengile unui copac de pe bulevardul Mircea cel Bătrân din capitală, ei s-au ales doar cu traume neînsemnate. Unul dintre ei a fost deja externat, iar al doilea va mai sta în spital câteva zile.

„În urma acestui incident, au avut de suferit doi bărbați în vârstă de 59 și 31 de ani. Ei au fost diagnosticați cu contuzii în regiunea cutiei toracice și a cavității abdominale. Victimele au fost transportate la spital. Bărbatul mai în vârstă are și un hematom la ceafă, motiv pentru care a rămas spitalizat, iar la momentul de față este supus tratamentului în secția chirurgie nr. 2. Bărbatul mai tânăr a fost externat și va continua tratamentul la policlinică”, a declarat marți pentru corespondentul agenției Sputnik Petru Craveț, secretarul de presă al Centrului Științifico-Practic de Medicină Urgentă.

Potrivit acestuia, starea pacientului aflat în secția chirurgie este satisfăcătoare, el beneficiind de ajutorul medical necesar, iar peste câteva zile poate fi externat. Având în vedere că lucrătorii curățeau copacii, este foarte probabil ca ei să se fi agățat de crengi în timpul căderii. Anume acest lucru le-a amortizat impactul cu solul. Altfel, căzând de la înălțimea de 17 m, ei ar fi decedat pe loc.

La momentul de față, cazul este cercetat de Inspecția Muncii și de poliție care trebuie să stabilească din ce cauză s-a produs acest incident și când a fost supusă ultima dată controlului tehnic mașina pe care era montată macaraua. Conform versiunilor preliminare, ar fi vorba despre defecțiunile la mașină.

 

Fluxul de știri
0