Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Artiștii amatori și meșterii populari sar în ajutorul râurilor

Abonare
Artiștii amatori și meșterii populari sar în ajutorul râurilor mici din țara noastră, care sunt cele mai vulnerabile în fața poluării. Pe data de 9 august, în satul Țîpala din raionul Ialoveni a avut loc cea de a doua ediție a Festivalului Folcloric „Ișnovăț-Botna-Botnișoara”.
Un festival inedit, care îi reunește pe artiști amatori și meșterii populari din localitățile de pe malurile râurilor Ișnovăț, Botna și Botnișoara.
Pe lângă faptul că au cântat, au dansat și au prezentat obiecte de artizanat, participanții la festival au salubrizat zonele din apropierea celor trei râuri. Menționăm că anul trecut festivalul a avut loc în satul Costești. 
În acest an, la Festivalul  Folcloric „Ișnovăț Botna Botnișoara” au participat opt ansambluri folclorice. Gazda Festivalului a fost Ansamblul Etnofolcloric „Oleandra” din satul Țipala. Fiecare formaţie s-a învrednicit de un premiu bănesc în valoare de 2000 de lei, diplome și trofee. Juriul a decis că în 2016 acest festival va fi organizat în orășelul Ialoveni.
Fluxul de știri
0