Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Volumul producţiei industriale a crescut cu 6%

© Sputnik / Igor Zarembo / Accesați arhiva multimediaСборочное производство на заводе "Автотор" в Калининградской области
Сборочное производство на заводе Автотор в Калининградской области - Sputnik Moldova
Abonare
Biroul Naţional de Statistică anunţă că în ianuarie-iunie indicele producţiei industriale a crescut cu 5,9%.

CHIŞINĂU, 11 aug – Sputnik. Volumul producţiei industriale a crescut cu 5,9%, în prima jumătate a acestui an. În luna iunie 2015, faţă de iunie 2014, acest indice a marcat o creştere de 7,4%.

Industria extractivă  a înregistrat o descreştere a volumului producţiei cu 2,7%, iar industria prelucrătoare – o creştere a volumului producţiei cu 6,6%.

Завод - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Preţurile în industrie s-au majorat într-un an cu peste 3%

În ianuarie-iunie, industria alimentară în ansamblu a înregistrat o creştere a volumului de producţie cu 5,4%. Volumul producţiei a crescut în special la fabricarea uleiurilor şi grăsimilor vegetale şi animale – cu 17,2%, prelucrarea şi conservarea fructelor şi legumelor – cu 16,3%, producţia de băuturi răcoritoare nealcoolice – cu 15,7%.

În acelaşi timp s-au înregistrat reduceri ale volumului de producţie la distilarea, rafinarea şi mixarea băuturilor alcoolice – cu 44,5%.

În perioada de referinţă au avut loc reduceri ale volumului de producţie la fabricarea produselor de tutun – cu 73,8%.

Sectorul energetic a înregistrat o creştere a volumului producţiei cu 8,2%.

 

Fluxul de știri
0