Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un om al legii va sta patru ani după gratii

© Sputnikpenitenciar тюрма
penitenciar тюрма - Sputnik Moldova
Abonare
Un poliţist cu un amic de-al său au fost condamnaţi pentru corupere pasivă

CHIŞINĂU, 11 aug – Sputnik. Un ofiţer superior de investigaţii al Inspectoratului de Poliţie Chişinău a fost condamnat la 4 ani închisoare cu executare pentru corupere pasivă. Infracţiunea a fost săvârşită în complicitate cu un amic de-al poliţistului, care a primit 3 ani de închisoare cu suspendare şi o amendă de 80 mii lei.

Национальный центр по борьбе с коррупцией - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Fost poliţist reţinut de ofiţerii CNA

Omul legii a mai primit o amendă în mărime de o sută de mii de lei şi a fost privat de dreptul de a ocupa funcţii publice timp de şase ani.

În luna august 2014, poliţistul, prin intermediul amicului său, a pretins şi acceptat să primească suma de o mie de euro de la o persoană bănuită de comiterea escrocheriei. Pentru această sumă, poliţistul ar fi trebuit să nu-l mai cerceteze penal pe bănuit

Intermediarul era un fost coleg de clasă al poliţistului şi avea rolul de a negocia soluţionarea pozitivă a cauzelor penale aflate în gestiunea amicului. Poliţistul şi complicele său au fost reţinuţi acum un an de Procuratura Anticorupţie, de comun cu Serviciul Protecţie Internă şi Anticorupţie al MAI. 


Fluxul de știri
0