Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Marinarilor ruși de pe vasul din Dubai li s-a adus apă și hrană

© Photo : Vyacheslav PakhomovДубай
Дубай - Sputnik Moldova
Abonare
Marinarii se află pe vasul Onyx Mahshahr, care a fost cumpărat din China de către un cetățean al Iranului pentru securizarea platformelor petroliere și se află sub pavilionul Panamei. După cum s-a comunicat, marinarii nu şi-au primit salariile pentru două luni şi jumătate.

CHIŞINĂU, 11 aug – Sputnik. Marinarilor ruși, care rămân în continuare pe vasul Onyx Mahshahr din Dubai, li s-au adus alimente și apă, a comunicat pentru RIA Novosti Nikolai Suhanov, președintele organizației regionale din Orientul Îndepărtat al Sindicatelor din Rusia.

Anterior s-a comunicat că vasul Onyx Mahshahr a fost cumpărat din China de către un cetățean al Iranului, pentru securizarea platformelor petroliere și se află sub pavilion panamez. Cu 14 marinari ruși la bord, acesta a staționat aproximativ o lună pe insula Kish din Iran. Acestora nu li s-a plătit salariul timp de două luni şi jumătate. Marinarii s-au adresat sindicatelor. Mai târziu, o parte din marinari au primit banii și au părăsit vasul, iar câteva persoane au rămas să muncească. După cum s-a comunicat, că acestora li s-a terminat apa și produsele.

"Noi am primit informația de la marinarii noștri, cum că proprietarul vasului le-a propus să coboare pe ţărm. El le-a propus, de asemenea, să-i transporte din cont propriu în Rusia, iar salariul să li-l transfere mai târziu. Marinarii au refuzat să părăsească vasul până când nu li se vor achita datoriile salariale, sumă constituind 40 de mii de dolari”, a comunicat Suhanov pentru RIA Novosti.

”Astăzi vor avea loc tratativele cu proprietarul din Iran. Acestea vor fi purtate personal de reprezentantul Federației Internaționale a lucrătorilor din transport. Este vorba de Londra. Cred că până la sfârșitul săptămânii situația se va clarifica”, a adăugat Suhanov.

Fluxul de știri
0