Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Președintele Italiei le recomandă tinerilor să-l citească pe Dostoievski

© Sputnik / Yarin / Accesați arhiva multimediaFyodor Dostoievski, o grande clássico da literatura russa
Fyodor Dostoievski, o grande clássico da literatura russa - Sputnik Moldova
Abonare
Cărțile sunt un izvor nesecat pentru înțelegerea vieții, consideră președintele Italiei, Sergio Mattarella. Potrivit lui, nu doar Dostoievski i-a influențat viziunile, dar și Alexandr Soljenițin.

CHIŞINĂU, 10 aug — Sputnik. Președintele Italiei, Sergiu Mattarella, le-a recomandat tinerilor italieni să citească mai mult și le-a propus să înceapă cu opera lui Fiodor Dostoievski, notează RIA Novosti.

„Respectând în totalitate alegerea fiecăruia, aș repeta ceea ce le spun tinerilor mei nepoți: cărțile sunt un izvor nesecat de înțelegere a vieții. Începeți cu Dostoievski, dragi copii”, — a spus șeful statului Italian, în vârstă de 74 de ani, în timpul discuției cu tinerii italieni, fiind citat luni de ziarul Corriere della Sera.

Vorbind despre preferințele sale de lectură, Mattarella a menționat în glumă că îi plac toate genurile de literatură cu excepția istoriilor de spionaj. El a subliniat că obiceiul de a citi mult l-a dobândit din tinerețe, iar printre scriitorii care l-au marcat, i-a evidenţiat în special, pe  Fiodor Dostoievski și Alexandr Soljenițin.

Mattarella se află în funcția de președinte al Italiei din 3 februarie. El provine dintr-o familie cu tradiții creștin-democrate profunde. Fratele lui mai mare, creștin-democratul Persanti Mattarella, care a ocupat postul de președinte al regiunii autonome Sicilia, a fost omorât de mafie în anul 1980.

Fluxul de știri
0