Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Experienţa Irlandei de Nord ar putea servi preocesului de reintegrare în Moldova

© Sputnik / E. Simakov / Accesați arhiva multimediaУлица имени Робина Гуда, Ирландия, Irlanda de Nord
Улица имени Робина Гуда, Ирландия, Irlanda de Nord - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentanţi ai mai multor autorităţi moldoveneşti s-au docuemntat în Irlande de Nord despre soluţionarea conflictului din autonomie.

CHIŞINĂU, 10 aug – Sputnik. O delegaţie din Republica Moldova, formată din reprezentanţi ai autorităţilor centrale ale ţării, au efectuat în perioada 5 – 7 august curent o vizită de documentare în Irlanda de Nord. Scopul vizitei a fost cunoaşterea experienţei de soluţionare a conflictului din această autonomie a Marii Britanii.

Potrivit biroului pentru reintegrare, delegaţia moldovenească a avut întrevederi la instituţii de învăţământ cu profil juridic, la instituţii publice din domeniul ocrotirii normelor de drept. De asemenea reprezentanţii autorităţilor din Moldova au avut întrevederi cu reprezentanţi ai  Adunării Legislative a Irlandei de Nord şi cu membri ai Parlamentului Marii britanii, dar şi cu activişti ai unor asociaţi obşteşti ce activează în domeniul concilierii grupurilor sociale învrăjbite.

Biroul pentru reintegrare menţionează că datorită acestei vizite reprezentanţii autorităţilor moldovene au luat act de o serie de metode şi mecanisme, ce ar putea să fie aplicate în procesul de integrare din Republica Moldova.

 

Fluxul de știri
0