Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Becciev: săptămâna trecută, nivelul apei în Nistru a crescut cu 10 cm

© Sputnik / Foto: Vadim ŞterbateCetatea Soroca si râul Nistru
Cetatea Soroca si râul Nistru - Sputnik Moldova
Abonare
Directorul general al al întreprinderii ”Apă-Canal Chișinău” este sigur asta va acoperi consumul de apă din reţea, care a crescut în ultima perioadă din cauza caniculei, dar a chemat totuşi la măsuri de economisire.

CHIȘINĂU, 10 aug – Sputnik. Săptămâna trecută, nivelul apei în râul Nistru a crescut cu 10 cm și constituie în prezent 8,5 m, a declarat luni la ședința serviciilor municipale Constantin Becciev, director general al întreprinderii ”Apă-Canal Chișinău”.

Река Днестр - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Debitul ecologic constant al Nistrului, menţinut doar pe o săptămână

La începutul lui august, serviciile de profil au avertizat că nivelul apei în râul Nistru, de unde se alimentează cu apă potabilă mai multe localităţi din Moldova, inclusiv municipiul Chișinău, s-ar fi redus până la limita critică din cauza secetei. Tot atunci, ÎS ”Apele Moldovei” a rugat Comitetul de Stat de Gospodărire a Apelor din Kiev și  Direcția Resurselor de Apă din Cernăuți să examineze posibilitatea majorării volumului de apă din bazinul Novo-Dnestrovsk, până la 180-200 de metri cubi pe secundă, până când va fi depășită situația critică.

”Astăzi dimineață, nivelul era de 8,5 metri. Ne-am mai liniștit. Am primit pronosticuri bune de la structurile de stat de resort. Situația este sub control”, a subliniat Becciev.

Potrivit șefului de la ”Apă-Canal Chișinău”, volumul apei care este livrat consumatorilor, în perioadă de arșiță s-a majorat cu 10-15%.

”Este vorba de 225-230 de mii de metri cubi de apă, cu 30-40 de mii de metri cubi mai mult decât în vara anului trecut. În Dobruja și Sângerei acum vine de 2-3 ori mai multă apă decât de obicei”, a precizat Becciev, adăugând că acum multă apă este consumată pentru irigare.

Ministerul Mediului a făcut un apel către autoritățile locale să urmărească folosirea rațională a apei în perioada de secetă.

Fluxul de știri
0