Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

America a gustat din vinurile moldovenești

© Sputnik / Игорь Зарембо / Accesați arhiva multimediaПродажа молдавских вин
Продажа молдавских вин - Sputnik Moldova
Abonare
Experții consideră că vinul din Moldova își va găsi nișa sa în America.

 

CHIȘINĂU, 7 aug – Sputnik. Marca națională ”Vinurile Moldovei” cucerește mai rapid presa din America decât piața americană. Vinurile moldoveneşti au ajuns în topul celor mai discutate zece vinuri, în mass-media din America.

În publicația The Daily Meal, vinul moldovenesc figurează în topul celor 21 de vinuri din lume, consumate în perioada de vară şi care au cu cel mai bun raport între calitate şi preț. Iurie Mudrea, șeful serviciului vinificație de la Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare, într-un interviu pentru Sputnik a spus că, în principiu, este dificil să cucerești piața americană, dar cu toate acestea, obiectivul este real.

”America de Nord este o direcție cu multe perspective. Deși există dificultăţi, deoarece acolo se produc multe vinuri, oricum e o piață mare. Pe această piaţă încearcă să exporte majoritatea țărilor producătoare de vinuri din lume. Și vinificatorii noștri încearcă să-și găsească locul pe această piață. Calitatea vinului nostru se îmbunătățește cu fiecare an, producătorii găsesc noi forme de marketing, promovează vinul nu numai în SUA, dar și în Canada, care de asemnea este o direcție cu multe perspective pentru noi”, a remarcat Mudrea.

 

Fluxul de știri
0