Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un fost preşedinte de raion va face puşcărie pentru mită

© Sputnikpenitenciar тюрма
penitenciar тюрма - Sputnik Moldova
Abonare
Fostul preşedinte al raionului Basarabeasca, împreună cu doi subalterni, au fost condamnaţi pentru acţiuni coruptibile.

CHIŞINĂU, 7 aug – Sputnik. Fostul preşedinte al raionului Basarabeasca, împreună cu adjunctul său şi responsabilul tehnic al Consiliului raional au fost condamnaţi pentru corupere pasivă.  Primul a fost luat sub strajă din sala de judecată. Ceilalţi  au fost anunţaţi în căutare.

Cei trei au pretins şi primit de la directorul unei firme 30 mii lei. Inculpaţii, fiind membri ai Comisiei de Recepţie a lucrărilor la Centrul Comunitar „Speranţa” au

tergiversat până la primirea banilor semnarea proceselor-verbale de recepţie a lucrărilor de construcţie, efectuate de către respectivul agent economic.

Directorul firmei a transmis în trei tranşe banii estorcaţi. Sumele au fost înmânate prin intermediul responsabilului tehnic al Consiliului raional, care ulterior au fost împărţite între inculpaţi.

Fostul preşedinte al raionului Basarabeasca  a fost condamnat la 7 ani şi o lună de închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis, cu amendă în mărime de 20 mii lei şi cu privarea de dreptul de a exercita funcţii publice timp de 3 ani.

Adjunctul său a primit 8 ani de închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis, cu amendă în mărime de 20 mii lei şi cu privarea de dreptul de a exercita funcţii publice timp de 4 ani. Fostul responsabil tehnic a fost condamnat la închisoare pe un termen de 7 ani şi 6 luni, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis, cu amendă în mărime de 20 mii lei, cu privarea de dreptul de a exercita funcţii publice timp de 2 ani şi cu 160 de ore de muncă neremunerată în folosul comunităţii.


Fluxul de știri
0