Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Detalii noi: 13 moldoveni implicaţi în incidentul de la Surgut

© Sputnik / Ahn Young-joon, POOLNorth Korean workers construct a factory in the Kaesong Industrial Complex, north of the inter-Korean border, North Korea (file photo)
North Korean workers construct a factory in the Kaesong Industrial Complex, north of the inter-Korean border, North Korea (file photo) - Sputnik Moldova
Abonare
Serviciul de presă al diplomaţiei moldoveneşti a anunţat printr-un comunicat că menţine legătura permanentă atât cu autorităţile din Surgut, cât şi cu întreprinderea la care munceau moldovenii care au avut de suferit după ce s-au prăbuşit schelele de la un şantier de construcţie.

CHIŞINĂU, 7 aug – Sputnik. Din cauza incidentului de la şantierul casei de arte „Нефтяник”, au avut de suferit 13 cetăţeni moldoveni. Dintre aceştia doisprezece sunt internaţi cu traumatisme, iar unul şi-a pierdut viaţa, fapt despre care au fost informate rudele persoanei.

Anterior autorităţile din Surgut au comunicat pentru Sputnik date referitoare la 9 moldoveni implicaţi în incidentul respectiv.

Diplomaţii moldoveni acreditaţi la Moscova ţin legătura cu autorităţile publice din regiunea Surgut, dar şi cu reprezentanţii companiei la care munceau cei 13 cetăţeni ai Republicii Moldova, pentru a clarifica circumstanţele în care s-a produs tragedia. De asemenea, misiunea diplomatică a Moldovei la Moscova dă asigurări că celor care au avut de suferit le va fi acordată asistenţa consulară necesară.

În legătură cu acest caz a fost deschisă linia telefonică fierbinte (+7 495) 624 53 53, iar persoanele ele căror rude muncesc în regiunea or. Surgut sunt rugate să apeleze la acest număr de telefon.

Ofiţerul de presă al Ministerului Afacerilor Interne şi Integrării Europene, Ana Taban, a precizat că unul dintre cetăţenii moldoveni care se afla la locul incidentului este din raionul Ialoveni, iar majoritatea — din raionul Ungheni. Alte detalii urmează să fie clarificate.

Fluxul de știri
0