Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mihai Volontir continuă tratamentul la SCR din Chișinău

© Sputnik / Владимир Родионов / Accesați arhiva multimediaМихай (Михаил) Ермолаевич Волонтир
Михай (Михаил) Ермолаевич Волонтир - Sputnik Moldova
Abonare
Artistul Poporului din URSS Mihai Volontir a fost internat la 24 iulie la Spitalul Clinic Republican (ECP) din Chișinău din cauza agravării stării generale a sănătății.

CHIȘINĂU, 7 aug – Sputnik. Starea sănătății renumitului artist Mihai Volontir, deși gravă, este stabilă, a declarat vineri pentru „Sputnik-Moldova” Serghei Popa, director-adjunct al SCR.

„Artistul Mihai Volontir continuă să urmeze un curs de tratament conservativ. Nu se prevede să fie operat. Sunt tratate bolile care au fost diagnosticate. În mare parte, cauza acestor boli este vârsta înaintată a pacientului. Plus la toate, are și o pneumonie. El este supravegheat de câțiva specialiști, iar starea continuă să rămână gravă, dar stabilă”, a menționat Popa.

Anterior, Volontir a fost internat la spitalul municipal din Bălți. În tratamentul actorului s-au implicat atât medicii din Bălți, cât și cei din Chișinău. Axentie Vițu, șeful secției reanimare de la spitalul din Bălți, declarase atunci că Volontir nu făcuse nici un control medical în ultimii trei ani și că i se acutizaseră bolile cronice.

Mihai Volontir s-a născut în satul Glinjeni din raionul Șoldănești. A absolvit școala pedagogică din Orhei. Începând cu anul 1957, face parte din trupa Teatrului Muzical-Dramatic (în prezent Teatrul Național) din Bălți. Pe scena acestui teatru a evoluat în peste 120 de roluri principale.

A debutat în 1967 în cinematografie în comedia ecranizată „Chirița în Iași” după piesa lui V. Alecsandri. Cele mai cunoscute filme în care s-a produs sunt „Dimitrie Cantemir”, serialele „Țiganul” și „Întoarcerea lui Budulai”.

Mihai Volontir are în palmares titlurile de Artist al Poporului din RSSM, Artist al Poporului din URSS, laureat al Premiului de Stat al RSSM, Premiului de Stat al RFSSR „Frații Vasiliev”, cavaler al Ordinului Republicii Moldova ș. a. A fost desemnat ca cel mai bun actor al secolului XX în cinematografia moldovenească (versiunea Academiei de Științe a Moldovei).

A fost membru al Uniunii Cinematografiștilor din URSS, deputat în Sovietul Suprem al RSSM de legislatura a XII.

Este căsătorit, are o fiică și o nepoată.

 

Fluxul de știri
0