Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

În Surgut nouă moldoveni s-au prăbuşit cu tot cu schele. Unul a murit

© Sputnik / Константин Чалабов / Accesați arhiva multimediaСтройка
Стройка - Sputnik Moldova
Abonare
Unul dintre cei opt rămaşi în viaţă este internat la spital în stare foarte gravă. Un alt moldovean se află în stare gravă, alţii cinci au suferit traume şi leziuni de gravitate medie. Doar starea unuia este satisfăcătoare.

CHIŞINĂU, 7 aug – Sputnik. În rezultatul prăbuşirii schelelor la şantierul de construcţie a palatului de cultură „Nefteanik” din oraşul Surgut, Rusia, potrivit informaţiilor preliminare, au avut de suferit opt moldoveni, iar unul şi-a pierdut viaţa. Aceste date au fost comunicate de către Oleg Puhteev, adjunctul şefului direcţiei protecţie civilă şi situaţii excepţionale a administraţiei din Surgut, pentru Sputnik Moldova.

„Potrivit informaţiilor preliminare, preintre cei care au avut de suferit sunt opt moldoveni. Aceste date au fost obţinute din comunicarea cu răniţii care au putut să răspundă la întrebări. Toţi sunt internaţi într-un spital traumatologic. Încă un cetăţean moldovean a murit. Cunoaştem că avea 35 de ani şi numele lui de familie este Huşanu”, a declarat Puhteev.

Dânsul a mai spus că unul dintre moldovenii răniţi se află în stare deosebit de gravă, starea altuia este gravă, alţii cinci se află în stare de gravitate medie, iar unul s-a ales cu traume uşoare.

Ofiţerului de presă al centrului traumatologic din Surgut, Irina Ţhadadze, a declarat pentru Sputnik Moldova că în total din cauza prăbuşirii schelelor la şantierul respectiv au avut de suferit douăzeci de persoane.

„O persoană a decedat, iar alta a refuzat asistenţa medicală. La noi au fost aduşi optsprezece persoane rănite. Patru dintre ei au fost plasaţi în secţia de reanimare. Ei sunt supuşi unor proceduri anti-şoc. Zece persoane sunt în stare de gravitate medie, iar alţii patru – în stare satisfăcătoare. În general, toţi pacienţii au fost internaţi cu diferite traumatisme. Unii dintre ei urmează să primească îngrijire medicală şi tratament o perioadă îndelungată. Nu excludem unele intervenţii chirurgicale”, a declarat Ţhadadze.

În legătură cu prăbuşirea schelelor în Surgut a fost pornită o cauză penală în legătură cu încălcarea regulilor de securitate în timpul lucrărilor de construcţie.

Fluxul de știri
0