Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Rand Paul: SUA trebuie să înceteze finanţarea aliaţilor SI

© Sputnik / Давыдов / Accesați arhiva multimediaАмериканские солдаты, Soldaţi americani în Irak
Американские солдаты, Soldaţi americani în Irak - Sputnik Moldova
Abonare
Senatorul Rand Paul, care candidează la funcţia de preşedinte american din partea Partidului Republican, susţine că încetarea finanţării aliaţilor „Statului Islamic” va contribui la învingerea grupării teroriste.

CHIŞINĂU, 7 aug – Sputnik. SUA vor contribui la învingerea grupării extremiste „Statul Islamic”, încetând finanţarea aliaţilor săi, a declarat joi senatorul Rand Paul, care participă în cursa pentru postul de preşedintele american din partea Partidului Republican.

În cadrul dezbaterilor electorale televizate acesta s-a referit la posibilitatea învingerii „Statului Islamic” (SI).

„Noi nu trebuie să înarmăm aliaţii SI”, — a spus el, adăugând că fostul Secretar de Stat, Hillary Clinton, principalul pretendent la postul de şef al statului din partea Partidului Democrat, pledează anume pentru o asemenea finanţare. Potrivit lui Paul, la ora actuală în mâinile SI s-ar afla maşini de teren americane Humvee, în valoare totală de circa un miliard de dolari.

 

Fluxul de știri
0