Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vânătorii de apartamente, contra unei pensionare

© SputnikЛюдмила и Вера Обжилян
Людмила и Вера Обжилян - Sputnik Moldova
Abonare
Sputnik Moldova a primit noi detalii despre afacerrea care s-a desfășurat în jurul apartamentului pensionarei Vera Objilean, veteran al MRAP.

CHIȘINĂU, 6 aug – Sputnik. Pensionara Vera Objilean, locuitoare a Chișinăului, a fost salvată cu greu din mâinile unor afaceriști, care au încercat s-o ducă într-o direcție necunoscută, a declarat joi pentru Sputnik Moldova fosta soție a fiului răposat al  bătrânei, Ludmila Objilean.

Sputnik Moldova  a scris deja despre faptul cum Vera Objilean a devenit victimă a două femei care au întocmit pe numele lor o procură pentru a primi pensia bătrânei și erau pe punctul de a semna și actul de vânzare-cumpărare a apartamentului. Potrivit Ludmilei Objilean, cele două s-au folosit de faptul că Vera Objilean suferă de pierderea parțială a memoriei, ea are 91 de ani, și nu-și aminteşte nici ce s-a întâmplat cu 10-15 minute în urmă.

Într-o zi, aceste două afaceriste au vrut s-o scoată din casă și s-o ducă într-o direcție necunoscută.

”Acest caz s-a întâmplat în dimineața zilei de 31 iulie. Eu tocmai mergeam s-o vizitez pe Vera Gavrilovna. Pe drum, mi-a telefonat o vecină și mi-a spus că bătrâna deja a fost scoasă din scara blocului, iar în curte o așteaptă un taxi. Ea e foarte bătrână, are 91 de ani, cum ar fi putut ea să se opună?”, a povestit Ludmila Objilean.

”Noi putem doar să presupunem ce au vrut să facă aceste două femei cu bătrâna! Se știe că ele vroiau s-o convingă să semneze un nou act de vânzare-cumpărare a apartamentului. Se vede că răbdarea lor era la limită, și mi-e greu să-mi imaginez ce ar fi putut să facă cu bătrâna”, a mai spus Ludmila Objilean.

 Rudele și vecinii Verei Objilean au transmis actele necesare la Direcția Protecție Socială din sectorul Buiucani, pentru a-i fi dat pensionarei un lucrător social. Inițiativa acestor oameni grijulii este susținută de organizația ”Clubul Istoric-Patriotic Rus”, care are grijă de veteranii MRAP, și de Vera Objilean inclusiv.

 

Fluxul de știri
0