Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Directorul "Franzeluţa": scumpirea pâinii înseamnă "corectitudine"

© Sputnik MoldovaVictor Cojocaru, directorul SA „Franzeluţa”
Victor Cojocaru, directorul SA „Franzeluţa” - Sputnik Moldova
Abonare
Victor Cojocaru, directorul SA „Franzeluţa”, susţine că scumpirea pâinii cu 15 la sută, solicitată de producători, nu ţine atât de majorarea tarifelor, cât de asigurarea unei corectitudini pe piaţă.

CHIŞINĂU, 6 aug – Sputnik. Directorul „Franzeluţa” a subliniat miercuri că toate ingredientele din care este produsă pâinea s-au scumpit. Au crescut şi tarifele la energie. Astfel, potrivit lui, „dacă un kilogram de grâu costă 3 lei,  pâinea de un kilogram nu poate să soste tot e lei”.

„Făina constituie 49 – 50 la sută din costul pâinii. Circa 10- 11%  la sută din preţul pâinii reprezintă resursele energetice. În afară de acestea utilizăm drojdii, sare, apă. Trebuie să plătim şi munca angajaţilor. În condiţiile în care toate acestea s-au scumpit, facem calcule, pe care le vom prezenta în timpul cel mai apropiat în vederea revizuirii preţului pâinii în vederea majorării”, a spus Cojocaru. Dânsul a mai subliniat că în Moldova „activăm în cadrul economiei de piaţă. Producerea de bere, ţigări sau pâine trebuie să-şi acopere cheltuielile”.

Potrivit lui, circa 50 la sută din pâinea produsă de „Franzeluţa” este pâine socială, pentru care producătorii au un profit egal cu zero sau chiar suportă pierderi.

 

Fluxul de știri
0