Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Găgăuzia va avea cel mai mult de suferit în urma majorării tarifelor

Abonare
Decizia ANRE privind majorarea tarifelor va fi o povară foarte grea pentru locuitorii din Găgăuzia, se consideră în autonomie.

CHIȘINĂU, 5 aug – Sputnik. Majorarea tarifelor la energia electrică și gazul natural va lovi cel mai dur locuitorii din sudul Moldovei, a declarat pentru Sputnik Moldova Maria Bordeniuk, șefa Direcției principale de dezvoltare economică a autonomiei găgăuze.

Potrivit ei, decizia ANRE privind majorarea tarifelor va constitui o povară foarte grea pentru locuitorii din autonomie.

Anterior, Comitetul Executiv al Găgăuziei a cerut de la guvernul Moldovei și ANRE revizuirea tarifelor la energia electrică și gaz.

”La noi în Găgăuzia, nivelul de viață este mai scăzut decât în restul Moldovei – salariul este cu aproape o mie de lei mai mic decât în medie pe ţară. Și numărul populației care lucrează este mai mic decât numărul de pensionari. Unei persoane angajate în câmpul muncii, în Găgăuzia îi revin cinci pensionari și este clar că majorarea tarifelor se va reflecta asupra nivelului de viață. Din acest motiv, noi am propus revederea tarifelor”, a precizat Bordeniuc.

Fluxul de știri
0