Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cetățenii Moldovei vor să prindă rădăcini și în Bureatia

© Sputnik / Александр Лыскин / Accesați arhiva multimediaБуряты и эвены исполняют обрядовый танец "Знакомство"
Буряты и эвены исполняют обрядовый танец Знакомство - Sputnik Moldova
Abonare
De cele mai dese ori, emigranții moldoveni se stabilesc cu traiul în Rusia și Ucraina.

CHIȘINĂU, 5 aug – Sputnik. În 2015 cetățeni din Republica Moldova se vor muta cu traiul în Bureatia, conform programului pentru migrația concetățenilor de peste hotare. Potrivit datelor oferite de organele responsabile pentru migrație, în prima jumătate a anului curent în Bureatia s-au stabilit 152 de persoane, din care 4,8% sunt originari din RM.

Serviciul federal pentru migrație al FR informează că, de la începutul anului 2015, în regiunea Volgograd au sosit 102 cetățeni ai RM, în cadrul programului pentru  migrație. Astfel, RM se află pe primul loc în ceea ce privește numărul de persoane care s-au mutat cu traiul în regiunea Volgograd.

RIA Novosti transmite că 11 persoane din Moldova au depus în 2015 cerere de participare la programul pentru migrație a concetățenilor în regiunea autonomă Iamalo-Nenețk.

Conform datelor oferite de Biroul Național de Statistică pe anul 2014, cel mai des moldovenii se stabilesc cu traiul în Rusia și Ucraina. În anul trecut, 788 de cetățeni ai RM au emigrat în Rusia, 602 în Ucraina, 285 în SUA, 223 în Germania, 210 în Israel.

În total, în anul 2014 au emigrat din Moldova 2 mii 374 de cetățeni. În 2013 au emigrat 2 mii 585 persoane.

 

Fluxul de știri
0