Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Franţa şi Anglia vor primi fonduri pentru problema migranţilor

© Sputnik / Antonio ParrinelloMigrants rest after disembarking from the expedition vessel Phoenix in the Sicilian harbour of Augusta, Italy June 17, 2015.
Migrants rest after disembarking from the expedition vessel Phoenix in the Sicilian harbour of Augusta, Italy June 17, 2015. - Sputnik Moldova
Abonare
În ultima perioadă, a crescut considerabil numărul tentativelor de traversare ilegală de către migranţi a canalului Mânecii. Locuitorii Eritreii, Sudanului şi Somaliei încearcă să pătrundă în Franţa şi Marea Britanie pentru a primi statutul de refugiat şi ajutor financiar.

CHIŞINĂU, 5 aug – Sputnik. Comisia Europeană le-a propus marţi ajutor autorităţilor Franţei şi Marii Britanii pentru a soluţiona problema migranţilor, care încearcă să pătrundă în tunelul care trece pe sub Canalul Mânecii, a declarat comisarul european pentru probleme de migraţiune, afaceri interne şi cetăţenie, Dimitris Avramopoulos, potrivit RIA Novosti.

Беженцы с Ближнего Востока на вокзале Келети в Будапеште - Sputnik Moldova
ONU: 140 de mii de imigranţi au ajuns în acest an în UE

Migranţii ilegali stabiliţi în departamentul Pas des Calais caută orice posibilitate pentru a traversa Canalul Mânecii şi a ajunge în Marea Britanie. Numărul tentativelor de traversare ilegală a Canalului Mânecii este de ordinul miilor în ultima săptămână, iar nouă migranţi au murit de la începutul lunii iunie.

„În total, peste 266 de milioane de euro sunt destinaţi Franţei şi peste 370 de milioane – Marii Britanii, pentru perioada din 2014 până în 2020”, îl citează agenţia France Press pe Avramapoulos.

Potrivit agenţiei, Comisia Europeană a declarat că îi va oferi Franţei în cel mai scurt timp prima parte a ajutorului financiar, în mărime de 20 de milioane de euro. Agenţia menţionează că Marea Britanie a primit deja 27 de milioane de euro din partea Comisiei Europene.

Fluxul de știri
0