Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldova înregistrează în continuare scăderi de exporturi şi importuri

© Sputnik / Igor Zarembo / Accesați arhiva multimediaКонтейнеры. Архив
Контейнеры. Архив - Sputnik Moldova
Abonare
Exporturile de mărfuri moldoveneşti au scăzut cu 15%, iar importurile în Moldova - cu peste 22%.

CHIŞINĂU, 5 aug – Sputnik. În luna iunie, exporturile de mărfuri din Moldova s-au micşorat cu peste 11%, comparativ cu aceiaşi lună a anului trecut. Potrivit datelor Biroului Naţional de Statistică, în prima jumătate a anului exporturile s-au micşorat cu 15,3%. 

Урожай зерна - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Exporturile şi importurile Moldovei, în scădere

Astfel, exporturile în iunie s-au cifrat la 180,6 milioane de dolari, iar în ianuarie-iunie —  992,9 milioane de dolari.

Moldova a exportat în UE, în ianuarie-iunie, mărfuri în valoare de 626,1 milioane de dolari, iar în ţările CSI – în valoare de 241,5 milioane de dolari.

În luna iunie, importurile de mărfuri realizate de Moldova s-au micşorat cu 22,3% faţă de iunie anul trecut. În lunile ianuarie-iunie, importurile au scăzut cu 22,1% şi au însumat aproape 2 miliarde de lei.

Importurile din ţările Uniunii Europene s-au cifrat la 962,2 milioane dolari, iar în ţările CSI – 507,1 milioane dolari.

Decalajul considerabil în evoluţia exporturilor şi importurilor a determinat acumularea în ianuarie-iunie a unui deficit al balanţei comerciale în valoare de 992,0 milioane dolari.

Fluxul de știri
0