Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Poliția a confiscat 75 kg de hașiș adus din Spania

© Sputnik / Андрей Стенин / Accesați arhiva multimediaСитуация в городе Ош
Ситуация в городе Ош - Sputnik Moldova
Abonare
Poliția i-a ţinut îm vizor pe traficanții de droguri din mai 2015.

CHIȘINĂU, 4 aug – Sputnik. Polițiștii moldoveni au reținut cinci cetățeni ai Moldovei care se ocupau de transportarea unor importante loturi de substanţe narcotice peste frontiera de stat, a informat marți vicedirectorul Direcţiei antidrog a Inspectoratului Național de Investigaţii, Valeriu Brinișter.

Potrivit lui, angajaţii Direcţiei au urmărit din luna mai 2015 activitatea acestei grupări, specializată în transportarea hașișului. Drogurile erau aduse din Spania în Moldova, iar apoi transportate în Rusia.

Работа экспертно-криминалистического центра - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Poliţia a anihilat o grupare specializată în vânzarea drogurilor

Potrivit oamenilor legii, suspecții au fost reținuți pentru 72 de ore. Ancheta încă nu dispune de date dacă în această activitate au fost antrenați și colaboratorii poliției de frontieră.

”Deocamdată nu avem asemenea date. Din câte știm, suspecții împachetau substanţele narcoticele în așa fel, încât să nu se simtă mirosul”, a spus Brinișter.

Ситуация в городе Ош - Sputnik Moldova
Un cetățean moldovean, prins cu haşiş la frontiera Republicii Belarus

El a mai adăugat, că un kilogram de hașiș costă în Spania 800-1000 de euro, iar în Rusia el era vândut cu 4-5 mii de euro pentru un kilogram.

Costul total al drogurilor confiscate constituie aproximativ 350 de mii de euro. în privinţa suspecților a fost intentat un dosar penal, aceştia riscând de la 7 la 15 ani de privațiune de libertate.

Organele de drept nu exclud legătura acestora cu membrii altor grupări, care au fost reținuți mai devreme, pe când încercau să transporte hașiș din Spania.

În martie 2015, poliția a descoperit 30 de kilograme de hașiș și a reținut cinci traficanți de droguri. La 3 februarie au fost reținuți alți trei suspecți. În microbuzul lor au fost descoperite 100 de kilograme de hașiș, iar la 2 martie a fost reținut capul acestei grupări criminale.

 

Fluxul de știri
0