Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Directorul „Ankir”: se pune la cale preluarea forţată a întreprinderii

© Sputnik / Ivan Rudnev / Accesați arhiva multimediaGas compressor station
Gas compressor station - Sputnik Moldova
Abonare
Fabrica de producere a cărămizii are peste 11 milioane de lei datorii pentru gaz, au declarat cei de la „Moldova-Gaz”.

CHIȘINĂU, 4 aug – Sputnik. Sistarea livrării gazelor și declararea fabricii SA „ Anchir” din satul Chirca, raionul Anenii Noi, în stare de faliment s-au produs în interes personal, a spus luni Vladimir Hagiu, directorul întreprinderii respective, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Sputnik-Moldova.  La 31 iulie curent, Consiliul „Moldova-Gaz” a decis să sisteze livrările către SA „Anchir”, din cauza datoriilor istorice ale acesteia care depășesc 11 milioane de lei.

Hagiu a menționat că se doreşte intenționat ca întreprinderea să devină falimentară, aceasta începând să fie „înghesuită” încă din anul 2010. Atunci i-a fost deconectat gazul sub pretextul unei avarii, după care a fost depusă o cerere în instanță pentru ca SA „Anchir” să fie declarată falimentară. Ulterior, au creat un comitet provizoriu al creditorilor și au început să vândă bunurile fabricii.

Ulterior, toți creditorii au votat pentru restructurarea datoriei.

Potrivit directorului SA „Anchir”, neplăcerile întreprinderii nu s-au terminat însă aici. În 2014 problemele create de „Moldova-Gaz” au reînceput.

Fluxul de știri
0