Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Renzi cheamă să fie arestat cei mai periculoşi capi ai mafiei, Denaro

© Sputnik / Mikhail Klimenteev / Accesați arhiva multimediaПремьер-министр Италии Маттео Ренци
Премьер-министр Италии Маттео Ренци - Sputnik Moldova
Abonare
Organele de drept ale Italiei au anunţat despre arestarea a 11 persoane din anturajul apropiat al lui Denaro, care conduceau clanurile criminale din provinciile siciliene Trapani şi Palermo.

CHIŞINĂU, 3 aug — Sputnik. Prim-ministrul Italiei, Matteo Renzi, aflt într-o vizită oficială în Japonia, a chemat să fie activizată lupta cu mafia şi să fie arestat unul dintre cei mai periculoşi capi ai „Coza Nostra”, Matteo Messina Denaro, care se ascunde de justiţie din anul 1993.

Organele de drept din Italia au declarat mai devreme despre arestarea a 11 persoane din anturajul apropiat al lui Denaro, care conduceau clanurile criminale din provinciile siciliene Trapani şi Palermo. Mafioţii au fost capturaţi în zori, în cadrul unei operaţiuni cu denumirea codificată „Hermes”, desfăşurată de poliţia de stat a Italiei şi departamentul special de carabinieri, la ordinul Procuraturii anti-Mafia din Palermo.

„Mulţumesc în numele guvernului Italiei şi mergeţi înainte, pentru a aresta în sfârşit cel mai căutat capi ai mafiei. Italia este unită într-un tot întreg împotriva crimei organizate”,  a scris luni Renzi pe pagina sa de Facebook.

Fluxul de știri
0