Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Fermierii estonieni solicită ajutor din cauza contra-sancţiunilor

© Sputnik / Sergey PyatakovКорова с теленком
Корова с теленком - Sputnik Moldova
Abonare
În rezultatul sancţiunilor de răspuns din partea Rusiei, fermierii din Estonia suportă pierderi colosale şi cer de la stat ajutor financiar în mărime de 7 milioane de euro.

CHIŞINĂU, 3aug — Sputnik. Sectorul de producere a laptelui din Estonia trece printr-o criză profundă, în rezultatul introducerii măsurilor de răspuns din partea FR la sancţiunile occidentale, iar fermierii cer ajutor financiar de la stat, a anunţat duminică Televiziunea Estoniană, citată de RIA Novosti.

„Preţul de cumpărare a laptelui a scăzut timp de un an cu 30 la sută. Fermierii, care suportă pierderi colosale, cer ajutor financiar de la stat în mărime de 7 milioane de euro”,  se menţionează în informaţie.

Preţul de cumpărare a laptelui a scăzut în luna august până la un nivel record de 21-23 de eurocenţi pentru un litru. Pentru fermierii estonieni este o situaţie critică. Poate urma sacrificarea animalelor şi o serie de falimentări.

Fluxul de știri
0