Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

După Tapiola, în vizită la Streleţ a venit ambasadorul SUA

© Guvernul Republicii MoldovaValeriu Streleţ şi ambasadorul SUA, James Pettit
Valeriu Streleţ şi ambasadorul SUA, James Pettit - Sputnik Moldova
Abonare
Valeriu Streleţ, noul premier moldovean, a fost vizitat luni de către ambasadorul la Chişinău al Satelor Unite ale Americii, James Pettit.

CHIŞINĂU, 3 aug – Sputnik. În cadrul discuţiei dintre cei doi oficiali au fost punctate cele mai importante aspecte ale relaţiilor bilaterale. Serviciul de presă al Guvernului mai notează că au fost evidenţiate priorităţile de colaborare pentru dezvoltarea relaţiilor moldo-americane în diverse domenii.

Premierul moldovean s-a arătat satisfăcut de modul în care se derulează mai multe programe susţinute de Washington, inclusiv Acordul Compact al Corporaţiei Provocările Mileniului.

Diplomatul american a salutat formarea noului Guvern moldovean. De asemenea, acesta „a exprimat deschiderea pentru conlucrarea cu Prim-ministrul Valeriu Streleț și cabinetul său”, reiterând „susţinerea SUA pentru continuarea procesului de implementare a agendei transformărilor asumate de Republica Moldova, lupta cu corupţia, democratizarea societăţii şi reformarea economică”.

Întâlnirea cu James Pettit este a doua întrevedere oficială a lui Valeriu Streleţ, de la învestirea sa în funcţie, cu un ambasador acreditat în ţara noastră. Primul conducător de misiune diplomatică la Chişinău care l-a vizitat pe proaspătul premier a fost cel al UE, Pirkka Tapiola.

 

Fluxul de știri
0