Участники соревнований по академической гребле во время заезда на XXV Летних Олимпийских играх в Барселоне  - Sputnik Moldova
Sport
Aflați despre cele mai importante evenimente sportive din țară și din lume

Moldova, şapte medalii la Festivalul Olimpic al Tineretului European

© Sputniksport
sport - Sputnik Moldova
Abonare
Moldova a obținut 7 medalii, dintre care 5 de aur, la Festivalul Olimpic al Tineretului European, care a avut loc la Tbilisi.

CHIŞINĂU, 3 aug – Sputnik. Sportivii moldoveni au demonstrat o evoluţie excelentă la Festivalul Olimpic al Tineretului European care a avut loc la Tbilisi, Georgia.

Înotătorul moldovean Alexei Sancov a câștigat la această competiţie 3 medalii de aur și una de argint. Câte o medalie de aur au câștigat atleta Alexandra Emilianov și judocanul Ion Mihailov.

Tatiana Salcuțan a fost medaliată cu argint la proba de înot.

Președintele Comitetului Național Olimpic din Moldova, Nicolae Juravschi, a declarat pentru Sputnik Moldova că rezultatele obţinute la Festivalul Olimpic al Tineretului European au fost o premieră pentru sportivii moldoveni.

„La această competiție au participat cei mai buni sportivi cu vârste până la 18 ani, din 50 de țări. Noi am luat locul 5 între națiuni, după numărul de medalii. Este un rezultat care nu știu dacă a mai a fost obținut în alte domenii”, a declarat Juravschi.

La Festivalul Olimpic al Tineretului European, țara noastră a fost reprezentată de 19 sportivi. Deplasarea sportivilor moldoveni la Tbilisi a costat un milion de lei. Banii au fost alocaţi din bugetul Comitetul Național Olimpic din Moldova. 

Fluxul de știri
0