Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Streleț: Bucureștiul și Chișinăul nu tind spre unire

© Sputnik / фотография пресс-службы ЛДПМПремьер-министр Молдовы Валерий Стрелец
Премьер-министр Молдовы Валерий Стрелец - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritățile Moldovei și României nu tind spre unirea celor două state, ele sunt interesate să dezvolte relații de parteneriat, consideră noul prim-ministru al RM, Valeriu Streleț.

CHIȘINĂU, 3 aug – Sputniș. Bucureștiul și Chișinăul sunt interesați să dezvolte relații de parteneriat între cele două țări, iar problema unirii Moldovei cu România nici nu se discută de către autoritățile celor două state, a declarat în cadrul unei emisiuni la Publika TV Valeriu Streleț, noul prim-ministru al țării.

În lunile iunie – iulie, circa două mii de unioniști au desfășurat în centrul capitalei Moldovei o acțiune în cadrul căreia a răsunat îndemnul de a demara procesul de unire a celor două state românești. Manifestanții au organizat un marș al „Unirii” până la Iași, iar de acolo la București, capitala României.

“Romania este principalul nostru susținător și în aspirațiile de integrare europeană, dar astăzi nici autoritățile de la București și nici cele de la Chișinău nu pun problema unei eventuale contopiri într-un singur stat”, a declarat premierul.

El a menționat că planifică o întâlnire cu președintele nerecunoscutei republici moldovenești nistrene, Evgheni Șevciuk pentru a discuta probleme ce țin de situația locuitorilor și statutul acestei regiuni.

Fluxul de știri
0