Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Tâlhari prinşi de poliţie în flagrant delict

© Sputnik / Poliţia Chişinău poliţia
poliţia - Sputnik Moldova
Abonare
Poliţia a destructurat o grupare criminală specializată în furturi din automobile.

CHIŞINĂU, 31 iul – Sputnik. O grupare criminală specializată în furturi din automobile prin scanarea şi dezactivarea sistemelor de alarmă a fost anihilată de oamenii legii. 

Din grupare făceau parte trei bărbaţi cu vârstele cuprinse între 28 şi respectiv 37 ani, precum şi o femeie în vârstă de 34 ani, originari din Chişinău, Bender şi Criuleni.

„Bănuiţii au fost reţinuţi în flagrant delict, în timp ce încercau să pătrundă într-un automobil parcat în preajma unei pieţe comerciale din sectorul Râşcani al capitalei”, a declarat Adrian Jovmir, purtătorul de cuvânt al Poliţiei capitalei.

Doi dintre bănuiţi anterior au fost judecaţi pentru jafuri, tâlhării şi furturi. Fiind efectuate percheziţii corporale, poliţiştii au depistat un dispozitiv, cu care ar fi dezactivat sistemele de alarmă la automobile, de unde furau bani, bijuterii din aur şi alte bunuri de preţ. 

Potrivit datelor constatate, ultimul furt de proporţii l-ar fi comis la sfârşitul lunii iunie, de unde au furat dintr-un automobil bani în sumă de 4 000 dolari, 50 000 lei şi alte bunuri materiale în sumă de peste 1 000 de lei.

„ Fiecare dintre ei avea rolul său bine determinat. În momentul când victima îşi parca automobilul, unul din ei avea rolul să-l urmărească vizual, până când al doilea dezactiva alarma şi fura tot ce era mai de preţ. A treia persoană avea rolul de a monitoriza împrejurimile, iar al patrulea îi aştepta cu un automobil de model BMW, după care dispăreau într-o direcţie necunoscută”, a declarat Jovmir.

Poliţiştii au depistat o parte din bunurile furate din automobile la domiciliile bănuiţilor. Aceştia sunt bănuiţi că ar fi comis cel puţin 12 cazuri de furturi doar în raza sectorului Râşcani.

Bănuiţii au fost reţinuţi pe un termen de 72 de ore şi sunt cercetaţi penal pentru furturi în proporţii deosebit de mari. Pentru această infracţiune, legislaţia în vigoare prevede o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 7 până la 12 ani.

 

Fluxul de știri
0