Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Tsipras a propus desfăşurarea unui referendum în interiorul partidului

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaGreek Prime Minister Alexis Tsipras during the plenary meeting of the 19th St. Petersburg International Economic Forum 2015.
Greek Prime Minister Alexis Tsipras during the plenary meeting of the 19th St. Petersburg International Economic Forum 2015. - Sputnik Moldova
Abonare
Prim-ministrul Greciei, Alexis Tsipras, a declarat că punctul de vedere al unor membri ai partidului SYRIZA privind inadmisibilitatea acordului cu creditorii „nu poate aştepta până la Congresul Extraordinar”.

CHIŞINĂU, 30 iul — Sputnik. Prim-ministrul Greciei, Alexis Tsipras, a propus să se desfăşoare duminica viitoare  un referendum în interiorul partidului SYRIZA în probleme de strategie, comunică RIA Novosti.

În discursul său de la şedinţa Comitetului Central al partidului, Tsipras a propus, de asemenea, desfăşurarea unui Congres Extraordinar deschis al partidului în septembrie.

Premierul a pledat în apărarea deciziei de a semna acordul cu creditorii, afirmând că aceasta era singura soluţie. Această decizie a fost criticată de o parte a membrilor partidului.

„Există un punct de vedere că şantajul (din partea creditorilor) nu a fost unul real şi nu trebuia să existe un acord. Acest punct de vedere nu trebuie să aştepte până la Congresul Extraordinar. Eu propun în acest aspect, care nu se referă doar la o strategie de scurtă durată a partidului, dar şi a ţării şi a întregului popor grec, să ne adresăm membrilor partidului, organizând un referendum duminica viitoare, conform unei proceduri simplificate”,  a declarat Tsipras.

Fluxul de știri
0