Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

RM a ratificat acordul cu țările CSI privind combaterea terorismului

© Sputnik / Rodion ProcaPistol
Pistol - Sputnik Moldova
Abonare
Transpunerea în practică a acestui document va permite crearea unor condiții egale în ceea ce ţine de dotarea serviciilor speciale cu tehnică pentru contracararea terorismului.

 

CHIȘINĂU, 30 iul – Sputnik. Deputații din Parlamentul Republicii Moldova au ratificat în lectură finală, cu o majoritate absolută de voturi, două acorduri cu Belarus și țările CSI.

Primul document, semnat la 26 martie 2015, prevede colaborarea dintre Moldova și Belarus în problema protejării reciproce a informației secrete. Al doilea acord a fost semnat de țara noastră la 5 decembrie 2012, în orașul Așhabad, și prevede colaborarea cu țările CSI în ceea ce privește dotarea tehnico-materială a organelor competente implicate în combaterea terorismului și a altor manifestări violente ale extremismului.

La începutul lunii iulie, șeful Serviciului de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova (SIS), Mihai Balan, a menționat necesitatea ratificării acestui document, subliniind că țara a obținut deja un anumit echipament tehnic destinat combaterii terorismului, însă, dacă ar apărea iarăși posibilitatea de a primi un alt echipament, s-ar putea să nu-l mai obținem din cauza neratificării acordului.

 

Fluxul de știri
0