Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Senatorul Kruz: cu Rusia poate coopera un preşedinte al SUA puternic

© Sputnik / Sergej Gunejev / Accesați arhiva multimediaUSA:s president Barack Obama
USA:s president Barack Obama - Sputnik Moldova
Abonare
Ted Kruz s-a arătat convins, în discursul său din cadrul cursei prezidenţiale, că Obama este un comandant suprem slab şi ineficient, care nu este respectat de preşedintele rus.

CHIŞINĂU, 30 iul — Sputnik. Cooperarea dintre SUA şi Rusia va fi mult mai probabilă dacă americanii vor alege un preşedinte mai puternic la viitoarele alegeri din 2016, a declarat pentru agenţia Sputnik senatorul din partea statului Texas, Ted Kruz, care şi-a înaintat candidatura la funcţia de şef al statului din partea Partidului Republican.

Politica faţă de Rusia a actualului preşedinte, Barack Obama, el a calificat-o drept„slabă şi o politică de compromis”.

„Eu consider că cooperarea cu Rusia, oricât de paradoxal ar fi, este mult mai probabilă cu un asemenea conducător suprem, pe care (preşedintele Rusiei Vladimir) Putin îl va percepe ca pe o ameninţare reală, decât cu comandant suprem  slab şi ineficient, pe care Putin nu îl respectă”, — a declarat Kruz, vorbind despre modul în care va rezolva problema interacţiunii SUA cu Rusia, în cazul în care va fi ales preşedinte.

Fluxul de știri
0