Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Expert, despre majorarea tarifelor: UE vede doar vârful aisbergului

© Fotolia / Alexander ShevchenkoПост газопровода
Пост газопровода - Sputnik Moldova
Abonare
Nimeni, nici în Moldova, nici în străinătate nu vorbește despre faptul că consumatorul final este nevoit să plătească pentru greșelile comise de înşiși administratorii reţelelor, consideră Sergiu Tofilat, economist.

 

CHIȘINĂU, 30 iul – Sputnik. Evaluarea de către structurile europene a majorării tarifelor la gaz și energie electrică în Moldova nu este obiectivă, a declarat joi într-un interviu pentru Sputnik Moldova economistul  Sergiu Tofilat.

Осветительные лампы - Sputnik Moldova
Societate
ANRE a majorat tarifele la energia electrică

Vicedirectorul Secretariatului Comunității Energetice Europene, Dirk Buschle, a declarat că salută decizia Consiliului Administrativ al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE)  privind majorarea tarifelor la energia electrică și la gazul natural pentru consumatorii finali. Potrivit funcționarului european, această majorare a tarifelor este necesară, pentru a evita o criză în energetică, situația agravându-se după devalorizarea leului moldovenesc.

Dacă la noi ar exista transparență în probleme de politică tarifară, atunci cred că unii dintre ei nu le-ar majora, dar le-ar reduce”, a remarcat Tofilat.

Potrivit acestuia, toți văd devalorizarea valutei naționale, dar nimeni nu vorbește despre faptul că consumatorul final trebuie să plătească pentru erorile comise de administratorii reţelelor.

”De ce trebuie să plătim pentru pierderile tehnice și comerciale ale companiilor distribuitoare, pentru pierderile legate de reparația rețelelor. Nimeni doar nu verifică modul în care cheltuiesc administratorii rețelelor mijloacele venite de la consumatori ”, a încheiat Tofilat.

 

 

 

Fluxul de știri
0