Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Concurență acerbă la facultatea de stomatologie: 60 persoane pe un loc

© SputnikМедуниверситет Молдовы
Медуниверситет Молдовы - Sputnik Moldova
Abonare
În acest an 607 tineri din Moldova au decis să devină stomatologi prezentându-și cererea de admitere la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”.

 

CHIȘINĂU, 29 iul – Sputnik. Mai mult de 60 persoane pe un loc, acesta este la ora actuală gradul de popularitate al facultății de stomatologie a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”.

În acest an 607 tineri din Moldova au decis să devină stomatologi depunând cererea de admitere la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”.

La facultatea medicină generală au scris cerere 1100 candidați. În medie, la această instituție concurează trei persoane pe un loc.

Până în ziua de marți, care a fost ultima pentru depunerea actelor în instituțiile de învățământ superior, peste 2600 de tineri au optat pentru profesia de medic. O sută și jumătate din concurenți au absolvit liceul cu media mai mare de 9,5.

Au fost acceptate și documentele a 78 de tineri cu media studiilor liceale de 5 – 6,99. Anterior, conducerea Universității de Medicină a anunțat că pentru concurenții care provin din familii social-vulnerabile va exista posibilitatea de a fi admiși la studii chiar și cu o medie joasă a diplomei de absolvire a instituției preuniversitare.

Rezultatele preliminare ale admiterii vor fi anunțate joi. Cei care vor fi înscriși urmează să prezinte comisiei de admitere un șir de acte în original. Cei care pretind la locurile finanțate de la buget, vor fi supuși unui concurs final, iar cei care intenționează să învețe pe bază de contract pot să-și prezente actele în original până la 4 august.

 

Fluxul de știri
0