Пожар - Sputnik Moldova
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

Cea mai mare partidă de heroină, confiscată în România

© Sputnik / Руслан Кривобок / Accesați arhiva multimediaРабота экспертного центра Управления на транспорте МВД по ЦФО
Работа экспертного центра Управления на транспорте МВД по ЦФО - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit informaţiilor, Serviciul vamal al României au interceptat o partidă de 333 kilograme de heroină, contracarând tentativa de trecere a acesteia peste frontiera cu Ungaria.

CHIŞINĂU, 29 iul — Sputnik. Autorităţile din România au confiscat cea mai mare partidă de heroină din istoria Europei de Est, greutatea căreia constituie 333 de kilograme, informează miercuri agenţia Xinhua, cu referire la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a României.

Табачная фабрика - Sputnik Moldova
România: 18 percheziții pentru contrabandă cu țigări din RM

Potrivit reprezentantului DIICOT, Daniel Horodniceanu, serviciul vamal a interceptat marţi o partidă de heroină, în tentativă de a o transporta peste frontiera cu Ungaria, în judeţul Satu Mare.

Reprezentanţii autorităţilor locale au declarat că partida de substanţe narcotice confiscată este cea mai mare dintre cele confiscate vreodată în Estul Europei. Până la acest moment, cea mai mare partidă cântărea  226 de kilograme şi a fost interceptată în anul 2005.

Autorităţile României presupun că substanţele narcotice au ajuns în ţară din Afganistan, prin Azerbaidjan, Georgia, Armenia şi Ucraina, iar ulterior urmau să fie transportată în Europa Occidentală. Oamenii legii suspectează în acest caz o grupare criminală, din componenţa căreia fac parte cetăţeni ai României şi Turciei.

Fluxul de știri
0