Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Negocieri cu privire la reparația gazoductului Razdelnaia - Ismail

© Sputnik / Ivan Rudnev / Accesați arhiva multimediaGas compressor station
Gas compressor station - Sputnik Moldova
Abonare
La negocieri participă reprezentanți ai „Moldova-Gaz” și „Ucrtransgaz”. Discuțiile continuă deja de două zile.

CHIȘINĂU, 29 iul – Sputnik. Negocierile cu privire la planul ulterior de reparație a gazoductului Razdelnaia – Ismail continuă la Chișinău, a transmis miercuri pentru Sputnik-Moldova Doina Deleu, șefa serviciului de presă  SA „Moldova-Gaz”.

Национальное агентство по регулированию в энергетике - Sputnik Moldova
ANRE. Revizuirea tarifelor pentru gazele naturale și curentul electric

La negocieri participă reprezentanți ai „Moldova-Gaz” și „Ucrtransgaz”. Discuțiile continuă deja de două zile.

Gazoductul Razdelnaia – Ismail are o lungime de 230 km și o capacitate proiectată de debit de 7,3 miliarde metri cubi pe an.

Acest gazoduct asigură cu gaze naturale inclusiv localități din raioanele Căușeni și Ștefan Vodă ale Republicii Moldova.

Deleu a menționat că, din lipsa mijloacelor necesare pentru schimbarea conductelor, „Moldova-Gaz” le repară anual. Periodic, conductele sunt expediate la uzinele speciale din Ucraina pentru curățire.

Potrivit datelor de la 1 ianuarie 2015, SA „Moldova-Gaz” exploatează peste 1,6 mii km de gazoduct principal și ramificații ale acestuia, 80 stații de distribuție a gazelor, 3 stații de compresie, o stație de măsurare a volumului de gaze, peste 23 mii km de conducte de distribuție, peste 29 mii de puncte regulatoare de gaze și instalații de toate tipurile și categoriile, peste 650 de puncte de măsurare a gazelor, precum și alte instalații.

 

Fluxul de știri
0