Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Directorul FSB: SI a pus pe bandă rulantă pregătirea teroriştilor

© Sputnik / Andrey SteninBandiera ISIS
Bandiera ISIS - Sputnik Moldova
Abonare
Directorul FSB al Rusiei, Alexandr Bortnikov, a declarat că „Statul Islamic”, unificând sub drapelul său diverse grupări teroriste, recrutează activ susţinători în toată lumea.

CHIŞINĂU, 29 iul – Sputnik. Organizaţia teroristă internaţională „Statul Islamic” a pus pe bandă rulantă pregătirea militanţilor-terorişti, scopul cărora este subminarea securităţii interne şi a integrităţii teritoriale a ţărilor spre care se extind, a declarat directorul FSB al Rusiei, Alexandr Bortnikov, informează Sputnik Moldova, cu referire la RIA Novosti.
Directorul FSB a ţinut miercuri un discurs la deschiderea celei de-a 14-a adunări a conducătorilor serviciilor secrete, organelor de securitate şi forţelor de ordine ale unor state străine – partenere ale FSB.
Potrivit lui, cei care au trecut prelucrarea psihologică şi pregătirea terorist-diversionistă în taberele acestei organizaţii, dar şi bandiţii care au acumulat experienţă de luptă în „punctele fierbinţi”, utilizând canalele de migraţie ilegală, „se răspândesc” în regiunile stabilite.
„Scopul lor este crearea celulelor conspirative, recrutarea militanţilor, subminarea securităţii interne şi a integrităţii teritoriale a ţărilor spre care se extind”, a spus Bortnikov.

Fluxul de știri
0