Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Erdogan: Turcia va continua lupta împotriva SI şi a militanţilor kurzi

© Sputnik / Yuri CortezPresidente turco Erdogan
Presidente turco Erdogan - Sputnik Moldova
Abonare
Preşedintele Turciei a declarat că ţara este capabilă să ceară socoteală pentru sângele mucenicilor ucişi de terorişti.

CHIŞINĂU, 29 iul – Sputnik. Erdogan a subliniat că operaţiunile de luptă cu terorismul nu vor înceta. Turcia va continua lupta cu terorismul, inclusiv operaţiunea militară împotriva grupării teroriste „Statul Islamic” (SI) şi a militanţilor Partidului Muncitoresc Kurd, a declarat pentru jurnalişti preşedintele ţării, Tayyip Erdogan, marţi, la Ankara, potrivit RIA Novosti.

„Turcia este în stare să aplice măsuri de răspuns pentru sângele mucenicilor noştri, omorâţi de terorişti. Aici nu va fi vorba de retragere. Vom continua operaţiunile noastre în lupta cu terorismul cu aceeaşi determinare”, — a spus el.

Situaţia în Turcia s-a înrăutăţit brusc în ultima săptămână, după atacul terorist comis de SI în Suruç, la frontieră cu Siria şi uciderea poliţiştilor în provinciile din sud-est, pentru care şi-a asumat răspunderea Partidul Muncitoresc Kurd (PMK). Forţele armate ale Turciei atacă, începând cu vinerea trecută, poziţiile SI din nordul Siriei şi a PMK din nordul Irakului.

Fluxul de știri
0